Internet

Kompanija prodaje domen "ebola.com" za 150.000 dolara

 Kompanija prodaje domen "ebola.com" za 150.000 dolara
Kompanija prodaje domen "ebola.com" za 150.000 dolara

LAS VEGAS - Jedna kompanija iz Las Vegasa, u pokušaju da zaradi od epidemije ebole, ponudila je na prodaju internet domen "ebola.com" za 150.000 dolara.

U izjavi Krisa Huda, predstavnika kompanije Blu string venčurs (Blue String Ventures) koja prodaje pomenuti domen, navodi se da je kompanija vlasnik i drugih domena sa imenima smrtonosnih bolesti, poput "birdflu.com" (ptičji grip) i "chikungunya.com." (groznice čikungunje), javlja Rojters.

U ovom trenutku, ebola je u centru pažnje javnosti, usljed sve veće bojazni od širenja te epidemije van zemalja zapadne Afrike, zbog čega je domen "ebola.com" naročito zanimljiv.

Hud je priznao da se njegova kompanija nalazi na udaru kritika pošto nastoji da zaradi od epidemije koja je od izbijanja u martu usmrtila najmanje 4.447 ljudi, prije svega u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji, ali da kompanija na ovaj način ne čini nikakvo zlo.

"Ovo nije pokušaj sprečavanja ljudi da dođu do informacija. Ne prouzrokujemo zarazu niti sprečavamo lečenje", izjavio je Hud.

Blu string venčurs je 2008. kupio domen "ebola.com" za 13.500 dolara, a vrijednost tog domena je sada procjenjena na 150.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije