Internet

Korisnici Skypa više ne mogu da dijele fajlove veće od 100MB

Korisnici Skypa više ne mogu da dijele fajlove veće od 100MB
Korisnici Skypa više ne mogu da dijele fajlove veće od 100MB

Korisnici, koji Skype koriste na svakodnevnom nivou i za različite namjene, vjerovatno ovaj servis ne koriste samo za VoIP, već i za transfer fajlova.

Dijeljenje fajlova sa kontaktima na Skype-u je veoma lako i praktično se svodi na "drag and drop" funkcije. Međutim, najnovije promjene koje je Microsoft unio u servis neće odgovarati revnosnijim korisnicima Skype servisa.

Microsoft je odlučio da limitira transfer fajlova preko Skype-a na 100MB, pa će oni koji žele da pošalju fajl koji je veći dobiti "error" poruku i biće blokirani pri pokušaju dijeljenja ovakvog fajla. Najbolji način zaobilaženja ovog problema jeste upload fajla na OneDrive i dijeljenje linka sa kontaktom ili dijeljenje fajla na 100MB arhive i slati ih jednu po jednu.

Transfer fajlova na Skype-u je sinhronizovan na svim uređajima, pa kada se fajl šalje na PC-u, biće ponuđen za preuzimanje i na smartfonu ili tabletu. Takođe, ukoliko izgubite Internet konekciju tokom slanja fajlova, Skype sada podržava auto-pauziranje, omogućavajući nastavak transfera nakon povratka onlajn. Na kraju, treba istaći da fajlovi koji se prenose kao dio Skype razgovora online dostupni ostaju tokom 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije