Internet

LinkedIn pokreće live video streaming servis, Microsoft pomaže

LinkedIn pokreće live video streaming servis, Microsoft pomaže
Foto: N.N. | LinkedIn pokreće live video streaming servis, Microsoft pomaže

​Microsoft se uključuje u live video streaming na popularnoj poslovnoj društvenoj mreži, što ne čudi imajući u vidu njegovo vlasništvo nad LinkedIn-om. Društvena mreža pokreće novu uslugu LinkedIn Live za svojih 600 miliona korisnika, omogućavajući ljudima da uživo emituju video sadržaje.

Prvo dolazi kao beta pozivnica samo za korisnike iz SAD-a ove nedjelje, a skoro 18 mjeseci nakon što je LinkedIn prvobitno počeo da podržava video foramt.

LinkedIn Live će se fokusirati na streaming stvari kao što su Q&A, događaji, konferencije, ceremonije nagrađivanja, najave proizvoda i još mnogo toga. Microsoft pomaže u podršci LinkedIn Live-a kroz Azure Media Services, pružajući svu važnu tehnologiju kodiranja za nesmetano prenošenje uživo. LinkedIn se takođe udružio sa Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive i Brandlive kako bi kreatorima sadržaja omogućio pristup iskusnim servisima za emitovanje streaming uslugama.

"Video je trenutno najbrže rastući format na našoj platformi, i onaj koji će najvjerovatnije navesti ljude na razgovor", kaže Pete Davies, direktor za upravljanje proizvodima u LinkedIn-u, u intervjuu za TechCrunch.

LinkedIn još nije otkrio kada planira da ovaj novi video streaming servis bude dostupan za svih 600 miliona njihovih korisnika, ali će kompanija prihvatiti prijave putem kontakt forme na LinkedInu.

LinkedIn će sada biti suočen sa jakom konkurencijom od strane Facebooka, Twttera, YouTubea, Twitcha i mnogim drugim servisima koji nude usluge live streaming video sadržaja. LinkedIn očigledno misli da može da se razlikuje na osnovu ciljne publike i vrste videa koju će ponuditi.

Ovo neće biti mjesto za gledanje strimova u najnovijim video igrama, niti ćete imati priliku da vidite svoje prijatelje ili kolege kako žive uživo. LinkedIn je uvijek bio vezan za profesionalne veze i radni život, a LinkedIn Live je jasan pokušaj da se preusmeri ta niša tržišta streaming video sadržaja.

(The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije