Internet

Ljepota je sada i u vašem telefonu

Ljepota je sada i u vašem telefonu
Ljepota je sada i u vašem telefonu

U moru potrebnih i nepotrebnih aplikacija koje su stvorene za svakodnevnu upotrebu, veliki dio zauzimaju one iz beauty svijeta. Bilo da se radi o onima koje skeniraju kožu ili onima koje olakšavaju kupovinu određenih proizvoda, kad se naviknemo na njih olakšavaju nam život

GlamScout

Idući put kada u svom omiljenom magazinu naletite na neki makeup look koji vam se svidi, fotografišite ga i uploadujte na GlamScout. Za samo nekoliko sekundi aplikacija će prepoznati nijanse koje se nalaze na očima i koži lica i ponuditi nekoliko brendova kod kojih možete pronaći iste ili slične proizvode. Za nešto ozbiljnije kupce postoji i mogućnost da isprobaju šminku pomoću kamere koja u tom slučaju služi kao ogledalo, tako da odmah mogu vidjeti kako će npr. odabrani karmin izgledati na usnama te se eventualno odlučiti na kupovinu.

 YouCam

Kako bi vaš selfie dostigao potpuni potencijal, YouCam nudi digitalni makeover i laskave filtere i potpuno opremljeni studio za kosu s trendi frizurama i bojama. Vrlo jednostavno možete isprobati vruće lookove koje nude poznati kozmetički brendovi.

Spruce

Briga o koži sada je moguća i preko pametnog telefona. Spruce nudi virtuelne sastanke s dermatolozima i jednom kad odaberete svog stručnjaka, s njim dijelite sve probleme na koži, informacije i fotografije. Nije bitno imate li akne, osip ili nešto treće, možete poslati fotografije svog lica u trenutnom stanju i kroz 24 sata dobićete personalizovani plan i recept (ako vam je potreban). Ova usluga se naplaćuje 40 američkih dolara za one koji žele da izbjegnu odlazak u ordinaciju.

Misfit Shine

Idealna aplikacija za sve one koje (a ko to ne želi?) žele pratiti svoj ritam spavanja, zdravog života i režima. Ona omogućuje i prati unos hrane, dnevne aktivnosti, kao i ciklus spavanja pa u njoj možete postaviti ciljeve u vezi s tim kategorijama. Takođe, omogućava praćenje vašeg sna s pametnim alarmom koji će vam pomoći da odete na spavanje kad treba i vodiće računa da uvijek imate energije i da ste odmorni.

Visada

Nakon što se uploadovali selfie, Visada analizira vašu fotografiju, a potom personalizuje vaš beauty profil. Pregledajući stanje vaše kože, sugeriše šta koristiti kako bi vaša koža izgledala savršeno. Kada su u pitanju šminka i frizura, pomaže pri odabiru boja i nijansi koje vam najviše odgovaraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije