Internet

Menadžment Facebooka u Moskvi do kraja godine

Menadžment Facebooka u Moskvi do kraja godine
Foto: N.N. | Menadžment Facebooka u Moskvi do kraja godine

Članovi menadžmenta društvene mreže Facebook za interakciju sa Rusijom potvrdili su namjeru da krajem ove ili početkom sljedeće godine posjete Moskvu kako bi razgovarali o radu u skladu sa ruskim zakonima, izjavio je šef ruske kompanije za nadzor telekomunikacija "Roskomnadzor" Aleksandar Žarov.

On je rekao da su iz menadžmenta društvene mreže potvrdili da će posjetiti Rusiju i da će se na sastanku razgovarati o svim pitanjima, uključujući lokalizaciju baza podataka i propisno uklanjanje zabranjenog sadržaja.

"Niz nadzornih postupaka aktivnosti Facebooka je planiran za 2018. godinu", izjavio je Žarov i dodao da ta kompanija nije potvrdila namjeru da otvori predstavničku kancelariju u Rusiji, kao što su to pojedini ruski mediji ranije prenijeli.

Žarov je dodao da će rad Facebooka u Rusiji biti obustavljen na sličan način na koji je obustavljen rad društvene mreže Linkedin, ukoliko ne bude u skladu sa ruskim zakonom o ličnim podacima, prenosi TASS.

Zakon o ličnim podacima je u Rusiji stupio na snagu 1. septembra 2015. godine, a njime se obavezuju ruske i strane kompanije da čuvaju podatke o ruskim državljanima na teritoriji ove zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije