Internet

Messenger od sada podržava fotografije većih rezolucija

Messenger od sada podržava fotografije većih rezolucija
Foto: N.N. | Messenger od sada podržava fotografije većih rezolucija

Iz kompanije Facebook su objavili da su povećane rezolucije fotografija koje korisnici mogu da šalju, te dobijaju preko Messenger-a, budući da aplikacije poput ove, te Telegram i Whatsapp, na primjer, kompresuju fotografije prije nego što ove stignu do korisnika.

Rezolucija koju je Facebook Messenger do sada podržavao bila je 2048 x 2048 piksela (2K), a novi update korisnicima sada omogućava da šalju fotografije do 4096 x 4096 piksela. Dobar dio modernih telefona koristi kamere od 12 MP, koje prave fotografije od 4000 i 4048 piksela, tako da ako korisnici pošalju slike sa uređaja kao što su iPhone X, Pixel 2, ili Samsung Galaxy S8 i Note8, oni koji dobijaju fotografiju bi od sada trebalo da je vide u punoj rezoluciji. Iz Facebook-a tvrde da se brzina otpremanja fotografija neće promijeniti, te se vjerovatno radi o novom načinu kompresije.

Update je za sada dostupan iPhone i Android korisnicima iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Francuske, Australije, Velike Britanije, Singapura, Hong Konga, Japana i Južne Koreje, a iz kompanije kažu da će u ostalim državama postati dostupan tokom narednih nedjelja.

(pcpress.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije