Internet

Microsoft gasi još jednu svoju uslugu

Microsoft gasi još jednu svoju uslugu
Foto: Ilustracija | Microsoft gasi još jednu svoju uslugu

Nakon što je cijela priča o platformi Windows Mobile stigla do kraja, Microsoft gasi još jednu uslugu.

U trenutku kada je lansiran dugo najavljivani i očekivani operativni sistem Windows 10, a bilo je to 2015. godine, Microsoft je predstavio i svoj personalizovan muzički servis – Groove Music.

Kako su Windowsi 10 najavljivani kao najbolji operativni system koji je ikada proizveden, tako je i Groove Music u najavama trebao postati omiljena platforma svih korisnika posljednje verzije Microsoftova operativnog Sistema.

Na kraju, s Windowsima 10 ide solidno, ali Groove Music je nakon samo dvije godine stigao do svoga kraja.

Microsoft je, očigledno, ove jeseni odlučio polako gasiti usluge i proizvode koji na tržištu nemaju nikakvog izgleda.

Prvo je stigla potvrda kako je platforma Windows Mobile postala nezanimljiva i samom Microsoftu, a sada je najavljeno da će usluga Groove Music biti dostupna do posljednjeg dana ove godine.

Nakon toga, svima koji su koristili Microsoftovu Groove Music preporučuje se da se prebace na Spotify, a posljednji je rok za prebacivanje svih datoteka s Groove Music na Spotify 31. januar 2018.

Oni koji su već kupili neki od pretplatničkih paketa za Groove Music mogu očekivati povrat novca za neiskorišteno razdoblje pretplate, a osim nativne Groove Music aplikacije na Windowsima gase se i aplikacije za Appleov iOS i Googleov Android.

(NN/zimo.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije