Internet

Microsoft objavio konvencionalnu nadogradnju na Windows 7

Microsoft objavio konvencionalnu nadogradnju na Windows 7
Microsoft objavio konvencionalnu nadogradnju na Windows 7

Ukoliko i dalje imate Windows 7, a velika je šansa da je tako jer ga instaliranog ima gotovo 50 odsto računara, onda bi ovo moglo da bude veoma korisno za vas. Microsoft je upravo predstavio Windows 7 SP1 convenience rollup, koju korisnici ove verzije operativnog sistema treba da instaliraju kako bi njihovi računari bili u skladu sa najnovijim nadogradnjama.

Kao što vjerovatno znate, instaliranje starijih verzija Windowsa sa originalnog diska je veoma bolna stvar jer nakon toga morate da instalirate veliki broj ažuriranja od kojih mnoga zahtjevaju restart sistema prije kompletiranja procesa. Međutim, uz novu nadogradnju sve postaje znatno lakše jer morate da instalirate samo nju.

Iako je veoma važno naglasiti da ovo nije Service Pack 2, mogli bi reći da je u pitanju nešto vrlo približno, jer sadrži bezbjednosne i sve druge ispravke između objave Service Pack 1 nadogradnje i ove sada - 2016. godine. Zakrpe za Internet Explorer 11 nisu uključene u ovo izdanje jer su one objavljene odvojeno, kao ni ažuriranja za .NET.

Važno je naglasiti da nova nadogradnja nije dostupna preko Windows Update-a, već je morate ručno preuzeti putem ovog linka. Prije primene, morate da instalirate April 2015 servisnu nadogradnju za Windows 7, poznatu kao KB3020369. Naravno, ne treba da naglašavamo da je potrebno da imate Windows 7 Service Pack 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije