Internet

Microsoft objavio vodič za prestanak Windows 10 Mobile podrške za telefone

Microsoft objavio vodič za prestanak Windows 10 Mobile podrške za telefone
Foto: N.N. | Microsoft objavio vodič za prestanak Windows 10 Mobile podrške za telefone

Microsoft je ove nedjelje objavio vodič za prestanak podrške za Windows 10 Mobile. Većina stvari iz vodiča potvrđuje informacije koje su već bile dostupne, kao što je to da verzija 1709 (finalno veće ažuriranja za OS) više neće biti podržavano od 10. decembra 2019. godine.

Za one, koji imaju uređaj koji nije podoban za verziju 1709 i koriste 1703 (što uključuje samo Microsoft Lumia 640 i 640 XL), prestanak podrške je 11. jun.

Microsoft je takođe istakao da kreiranje novih bekapa za podešavanja nekih aplikacija više neće raditi nakon 10. marta 2020. godine.

Mada, kompanija je istakla da će uploadovanje fotografija i njihovo izvlačenje iz bekapa raditi još 12 meseci nakon prestanka podrške.

Kompanija je istakla i da ne planira da ukloni istorijska Windows 10 Mobile ažuriranja sa servera, a korisnici će i dalje moći da upotrebljavaju Windows Device Recovery Tool. Ovo je dobra vijest za one koji se plaše da bi mogli da resetuju uređaj i da neće biti u stanju da dobiju posljednje ažuriranje.

Prestanak podrške znači da uređaj više neće dobijati ažuriranja, ali će i dalje funkcionisati. Aplikacije će i dalje moći da se preuzimaju sa Microsoft Store-a, dok god korisnik ima Windows 10 Mobile verziju 1709 ili raniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije