Internet

Na novoj društvenoj mreži umjesto slova biće emotikoni

Na novoj društvenoj mreži umjesto slova biće emotikoni
Na novoj društvenoj mreži umjesto slova biće emotikoni

Met Grej i Tom Skot su novu društvenu mrežu, za koju su uvjereni kako će "pomesti" sve ostale, Facebook, Twitter, Google+ i ostatak "velikih igrača", odlučili da najave ovako: No words. No Spam. Just emoji.

Dakle, njihov koncept je u pravilu jednostavan; tvrde kako neće "spamovati" korisnike, kako neće biti klasičnog oblika komunikacije riječima, odnosno bolje rečeno slovima, nego sam i isključivo putem - emotikona. Kako su emotikoni poznati i kao emoji, otud i naziv ove nove društvene mreže.

Na njoj će se, uz sve do sada poznate emotikone naći i 250 sasvim novih, nikada viđenih "smajlića" što bi trebalo garantovati, uslovno rečeno, ekskluzivnost, piše Zimo.

Kako će sve to skupa izgledati u ovom trenutku je nemoguće predvidjeti, jer iako su emotikoni postali sastavni dio elektroničke, internet komunikacije, ovo je prvi put da će se isključivo oni koristiti za istu tu komunikaciju. Hoćemo li se "navući", hoćemo li biti u stanju artikulirano voditi virtuelnu konverzaciju samo putem "smajlića" biće zanimljivo vidjeti.

Autori su najavili kako će vrlo brzo objaviti iOS aplikaciju za svoju novu društvenu mrežu, dok se podrška za ostale platforme očekuje kasnije.

Ako smatrate da je ovo doista budućnost društvenih mreža u vremenima kada Twitter želi biti Facebook, kada je Facebook mnogima "dosadio", a Google nije znao iskoristiti cijelu priču, pridružite se i vi Emojli zajednici, rezervišite svoje korisničko ime na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije