Internet

Najzanimljiviji projekti na kojima rade inženjeri Facebooka

Najzanimljiviji projekti na kojima rade inženjeri Facebooka
Najzanimljiviji projekti na kojima rade inženjeri Facebooka

Nedavno su Marku Zucerbergu inženjeri Facebooka predstavili projekte na kojima su radili posljednjih mjeseci.

Poput Googlea, i Facebook svojim zaposlenima omogućava da dio svog vremena odvoje za razvoj sopstvenih projekata, a neki od najpoznatijih takvih projekata rezultirali su novim opcijama na ovoj mreži poput prvog video playera, chat sistema itd. Nakon što Facebookovi inženjeri u kompaniji predstave projekte na kojima rade, slijedi glasanje, a projekte sa najviše glasova inženjeri jednom u mjesec ili dva predstave Marku Zuckerbergu i ekipi iz upravnog odbora koji odlučuju o njihovoj budućnosti i najbolje i najzanimljivije ideje idu dalje u razradu i gotove proizvode na kraju najčešće implementiraju u ovu mrežu.

Na Business Insideru nabrojali su projekte na kojima su radili inženjeri iz ove kompanije u posljednje vrijeme i koji su predstavljeni Zuckerbergu i ostalim direktorima kompanije koji će odlučiti s kojim će projektima krenuti u dalji razvoj.

Jedan od najzanimljivijih projekata jesu ručne kontrole za Oculus VR sastav za virtuelnu realnost koje simuliraju osjećaj hladnoće i topline – npr. osjetićete toplinu na rukama kada u virtualnom svijetu grijete ruke nad vatrom.

Zahtjev za lokacijom u Messengeru – prijateljima s Facebooka koji se ne javljaju i bojite se da su nestali ili se nešto s njima dogodilo, moći ćete putem Messengera poslati zahtjev za lokaciju. Nakon primljenog zahteva krenuće odbrojavanje tokom kojeg korisnik može da prihvati ili odbije taj zahev, ali ako ne reaguje na njega, nakon nekog vremena Messenger će sam poslati lokaciju korisnika.

GIF-ovi unutar komentara na objave na Facebooku – Zuckerberg smatra kako bi ovo bila jedna od korišćenijih opcija na ovoj mreži.

Slanje offline poruka – ova opcija omogućila bi i korisnicima bez pristupa internetu slanje poruka i to ‘korišćenjem WiFi signala u svojim telefonima’, a Zuckerberg je prokomentarisao kako je to opcija o kojoj je razmišljao dugo vremena.

Djeljenje fotografija i video-zapisa bazirano na objavama u komentarima – ova opcija omogućuje pravljenje albuma (i njihovo djeljenje) s fotografijama i video-zapisima koji se objavljuju u komentarima na objave, fotografije i video-zapise na Facebooku.

(gdeinvestirati.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije