Internet

Ne nasjedajte na novu Viber prevaru

Ne nasjedajte na novu Viber prevaru
Foto: Ilustracija | Ne nasjedajte na novu Viber prevaru

Još jedna lažna nagradna igra u kojoj pare padaju s neba - bukvalno - zapljusnula je naloge na Viberu u regionu.

Poruku, koju vidite u galeriji slika, najopuštenije ignorišite, jer vam ne može ništa, ali nikako ne odgovarajte na nju, da se ne biste upetljali u sistem, koji bi u kasnijoj fazi mogao da vas košta vaše privatnosti na netu (krađa podataka i slično).

Ovog puta "darodavac" je velika američka telekomunikaciona kompanija AT&T, koja vam poklanja ni manje ni više, nego 400.000 dolara. Zauzvrat vi bi trebalo da im se javite, popunite upitnik, ostavite svoje podatke na koje mogu da stupe u kontakt i ko zna šta sve još! Naravno - ne ostavljajte ništa od toga, ni slučajno! 

"Mondo“ je provjerio adrese mejlova i veb-sajtova, koje su navedene u poruci i nijednu ne posjeduje kompanija AT&T, pa se očigledno radi o velikoj prevari. 

Prijavite zlonamjeran broj odmah 

"Svaki put kada dobijete poruku od nepoznatog pošiljaoca (koji se ne nalazi u vašoj listi kontakata), iznad te poruke vam se prikazuje i ljubičasti meni sa upozorenjem da je pošiljalac nepoznat i opcijama za dalji nastavak komunikacije. U njemu možete izabrati opciju ’Prijavi’ (Report) i na taj način upozoriti Viber sistem za zaštitu da je pošiljalac zlonamjeran. Nakon samo nekoliko korisničkih prijava, Viber će pošiljaoca automatski blokirati i prekinuti zlonamjeran niz", navodi se u Viberovom saopštenju proslijeđenom "MONDO Mobitu". 

Zapamtite, niko vam neće pokloniti telefon ni pare, a ni putovanje tek tako, putem nasumično poslate poruke. Jednostavno neće! To je činjenica, naviknite se!

(Mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije