Internet

Nema više Internet Explorera?

Nema više Internet Explorera?
Nema više Internet Explorera?

Prema pisanju američkih medija, šef marketinga kompanije Microsoft Kris Kaposela je rekao na internom sastanku kompanije da se razmatra novo ime za pretraživač koji će biti dio operativnom sistema Windows 10.

Internet Explorer će i dalje postojati u nekim određenim verzijama Windowsa 10 i to isključivo zbog kompatibilnosti, no, neće biti iznenađenje ako uskoro bude potpuno izostavljen.

Microsoft trenutno razmatra moguća imena za svoj novi pretraživač, a ono bi moglo uključivati i ime kompanije, javio je Klix.

Kompanija je u prošlosti uložila velike napore kako bi "oživjela" Internet Explorer, ali bez uspjeha. Ovaj pretraživač je postao nešto što korisnike samo podsjeća na početke interneta, a te uspomene baš i nisu lijepe ako se uzmu u obzir dosadni dodaci i komponetne.

Međutim, novi pretraživač neće biti mnogo drugačiji od Interent Explorera jer će koristiti isti Trident rendering engine. Promjena će bit uglavnom u "osvježenju" izgleda, a u Microsoftu se nadaju da će se svidjeti korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije