Internet

Netfliks osvaja tržište

Netfliks osvaja tržište
Netfliks osvaja tržište

NJUJORK - Najpoznatiji servis za praćenje filmskih sadržaja preko interneta "Netfliks" prevazišao je očekivanja kada je riječ o zaradi u prvom kvartalu 2014. godine, ostvarivši neto prihod od 53 miliona dolara.

S obzirom na to da je broj korisnika porastao za četiri miliona na ukupno 48 miliona, kompanija planira podizanje cijene usluga za nove pretplatnike, dok će stari još jedno vrijeme moći da uživaju u "strimovanju" po cijeni od osam dolara mjesečno.

Analitičari predviđaju da umjereno poskupljenje - a pominje se brojka od dolar do dva mjesečno - ne bi naišla na veliki otpor, dok bi kompaniji donijela prihod od 600 miliona do milijardu i 200 miliona na godišnjem nivou.

Poslije ove vijesti vrijednost dionica "Netfliksa" na njujorškoj berzi skočila je za devet odsto.

Berzanski stručnjaci smatraju da se taj trend uskoro neće mijenjati s obzirom na to da "Netfliks" planira širenje na Njemačku i Francusku u drugoj polovini ove godine i dodatno uvećanje broja svojih pretplatnika.

Na tržištu se očekuje reakcija konkurencije, koju čine "Jutjub", "Hulu" i Amazonov video-servis "Prajm" - navode mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije