Internet

Nove opcije na Facebooku koje vjerojatno niste primijetili

Nove opcije na Facebooku koje vjerojatno niste primijetili
Nove opcije na Facebooku koje vjerojatno niste primijetili

Najveća društvena mreža Facebook uvela je nekoliko novosti za svoje korisnike, koje možda nisu vidljive na prvi pogled.

Facebook je uveo novu opciju koja mobilnim korisnicima automatski poboljšava fotografije snimljene pomoću pametnog telefona. To je zasad omogućeno vlasnicima iPhonea, a bolje fotografije uskoro stižu i na zaslone Android uređaja. Korisnici ipak zadržavaju kontrolu, pa uz pomoć "klizača" mogu prilagoditi svjetlinu, osjenčanost i oštrinu fotografije ili vratiti sve u originalno stanje.

Osim ljubitelja fotografije, nove mogućnosti dobili su i oni koji ne mogu bez emotikona i sličica u tekstualnim porukama. Naime, Facebook je unaprijedio pretraživanje zabavnih "naljepnica" kojih sada već ima popriličan broj, prenosi Poslovni.hr.

Nova tražilica se trenutno uvodi korisnicima i desktop i mobilne inačice Facebooka, što znači kako vjerojatno još nije dostupna svima.

The Next Web istovremeno piše kako Facebook testira i novu opciju u Grupama koja će korisnicima omogućiti prodaju stvari, odnosno objavu svojevrsnih malih oglasa sa slikom, opisom, cijenom i lokacijom. Opcija se već pojavila na pojedinim grupama, ali još nije sasvim jasno hoće li je Facebook proširiti na sve grupe i korisnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije