Internet

Novi dodatak za Chrome će totalno uništiti Torrente

Novi dodatak za Chrome će totalno uništiti Torrente
Foto: Ilustracija | Novi dodatak za Chrome će totalno uništiti Torrente

Operateri torent sajtova su u strahu da Google ima planove o ugradnji ad-blockera u Chrome, koji će potpuno uništiti torente.

 Kako izvještava TorrentFreak, najvećim torent sajtovima je i sada veoma teško da se održe i zarade dovoljno novca za plaćanje hardvera i hosting.

Chrome je najpopularniji browser na mnogim torent sajtovima, a 40 procenata posjetilaca već ima ugrađene blokere reklama. Prema navodima TorrentFreaka, Chrome-ov adblocker će u potpunosti “ubiti” torent sajtove. Google je nedavno objavio da će Chrome uskoro podrazumjevano blokirati dosadne i napadne reklame.

Neimenovani vlasnik jednog od torent sajtova ističe da je ekonomija torent sajtova u jako lošem stanju i da ukoliko sajtovi bar ne uspiju da pokriju troškove, niko neće iz svog džepa davati novac kako bi ih održao u životu.

Vlasnik neimenovanog torent sajta ističe da su se testirale alternativne metode zarade, ali su se reklame ispostavile kao jedino isplativo rješenje.

Sajt Torlock je je potvrdio ove navode, ističući da će u budućnosti biti veoma teško voditi torent sajtove tako da oni budu profitabilni. “Ipak, mi ovo radimo iz ljubavi, tako da na nas Chrome-ove akcije neće pretjerano uticati”, ističe Torlock.

(NN/balkanandroid.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije