Internet

Oprez: Prijateljstvo na Facebooku može vas skupo koštati

Oprez: Prijateljstvo na Facebooku može vas skupo koštati
Oprez: Prijateljstvo na Facebooku može vas skupo koštati

Pazite koga prihvatate za prijatelje jer možete da ostanete bez para na računu.

Facebook je svakim danom sve opasnije mjesto jer se broj prevaranata konstantno povećava, a slučaj našeg čitaoca P.S. će vas sigurno uvjeriti u to.

Facebook je redovno “domaćin” raznim prevarama, a jedan od naših čitalaca nam se požalio da je upravo nabasao na jednu koja ga je naučila da za prijatelje ne prihvata osobe koje ne poznaje.

Naime, čitaoca P.S. je za prijatelja dodao izvjesni Onmar Kju koji se predstavio kao radnik Facebook-a, nakon čega mu je rekao da je dobio 600.000 dolara, ali da će mu za to trebati određeni lični podaci. P.S. je odlučio da namjerno nasjedne na igru ovog prevaranta, a evo kako se cijela situacija završila.

Onmar Kju je putem četa kontaktirao P.S. gdje mu je objasnio da je izvučen iz grupe koja promoviše korišćenje Facebooka širom svijeta i da mu sljeduje 600.000 dolara. Ovu nagradnu igru odobrio je, ni manje ni više, nego generalni direktor Facebooka.

P.S. je odlučio da igra Onmarovu igru i pitao ga je šta je potrebno kako bi dobio nagradu, na šta je Kju odgovorio da su nephodni puno ime i prezime, zemlja, broj mobilnog telefona i e-mail adresa. 

Nakon što je P.S. putem četa poslao tražene podatke, prevarant je odgovorio da su informacije proslijeđenje Facebooku i da će biti obaviješten nakon što se provjere informacije.

(NN/Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije