Internet

Ovdje će svako moći da prodaje svoje igre

Ovdje će svako moći da prodaje svoje igre
Foto: N.N. | Ovdje će svako moći da prodaje svoje igre

Internet platforma namijenjena komunikaciji među igračima Discord, najavila je da će svoju prodavnicu igara otvoriti za sve divelopere u 2019. godini.

U želji da se takmiči sa Steamom, Discord je najavio da će oni koji odluče da koriste njihovu prodavnicu dobiti 90 odsto udjela u prihodima.

U međuvremenu, igrači će u Discordu dobiti mogućnost da kreiraju svoju biblioteku.

"Razgovarali smo sa velikim brojem divelopera, a mnogi od njih smatraju da trenutne prodavnice ne poštuju 70/30 pravilo kada se govori o distribuciji igara. Zbog toga, sada vidimo da oni stvaraju sopstvene prodavnice i launchere kako bi distribuirali svoje igre umjesto da se fokusiraju na ono što je zaista važno - pravljenje odličnih igara i njegovanje nevjerovatnih zajednica", navode iz Discorda.

"Tako da ćemo, od 2019. godine, proširiti pristup prodavnici Discorda, pa će diveloperi će moći sami da objave svoje igre sa 90 odsto udjela prihoda koji ide direktno njima. Preostalih 10 odsto pokriva naše operativne troškove, a mi ćemo istražiti njegovo smanjenje optimizacijom naše tehnologije i stvaranjem stvari efikasnijim."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije