Internet

Ovu popularnu aplikaciju djeca ne bi smjela da koriste

Ovu popularnu aplikaciju djeca ne bi smjela da koriste
Foto: N.N. | Ovu popularnu aplikaciju djeca ne bi smjela da koriste

Istraživanja su već odavno pokazala da društvene mreže ne utiču baš najbolje na mlade ljude, ali dječiji komesar za Veliku Britaniju smatra da bi roditelji djeci trebalo da zabrane korišćenje Snapchata.

Neke škole širom Velike Britanije već su počele da zabranjuju korišćenje Snapchata tokom nastave, a dječiji komesar Ana Longfild smatra da bi roditelji trebalo da nastave s istom praksom i nakon škole.

Longfildovoj najviše smeta što Snapchat zbog svojih mogućnosti izaziva svojevrsnu zavisnost kod djece. To se naročito odnosi na tzv. "vatricu" - kontinuirano dopisivanje između prijatelja duže od tri dana. Djeca se međusobno takmiče ko će duže održati "vatricu" u životu.

Longfildova je upozorila roditelje da prouče aplikacije koje njihova djeca koriste i da se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima, prenosi LCB.

Ako niste sigurni, radije nemojte dozvoliti djeci da koriste Snapchat, ističe komesar.

U nedavno objavljenom izvještaju, Longfild je upozorila na negativne uticaje društvenih mreža na djecu, prije svega jer stvaraju pritisak da se stalno bude prisutan i da mladi putem "lajkova" prikupljaju odobravanje svojih prijatelja.

Snap, kompanija koja je osmislila Snapchat, brani svoju aplikaciju i tvrdi da ona podstiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili dijeljenja.

"Veoma ozbiljno shvatamo našu obavezu da stvorimo bezbjedno iskustvo za naše korisnike i nastavljamo s ulaganjem u sva sredstva koja bi to obezbijedila", poručila je kompanija.

(zimo.dnevnik.hr )

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije