Internet

Provjerite koliko vremena treba hakerima da probiju vašu loziku

Provjerite koliko vremena treba hakerima da probiju vašu loziku
Provjerite koliko vremena treba hakerima da probiju vašu loziku

Tvrtka RedTeam Security napravila je online alat koji će vam izračunati koliko vremena treba hakerima da probiju vašu lozinku

Izbor dobre lozinke ponekad nije jednostavan, ali da bi zaštitili svoje podatke i račune koje imate na društvenim mrežama potrebno je dobro razmisliti prije nego odaberete nešto previše jednostavno poput lozinke 123456 ili sličnog niza brojeva i slova koja se lako pogađaju. Nažalost, čini se da mnogi još ne razumiju važnost dobre lozinke jer je već treću godinu za redom baš "123456" na vrhu liste najpopularnijih.

Kako bi upozorili ljude na ovaj problem, tvrtka RedTeam Security napravila je online alat koji će vam izračunati koliko vremena treba hakerima da provale vašu lozinku.

Za lozinke poput 12345 hakerima treba samo 29 milikesundi da ih provale. Lozinke koje se sastoje od jednostavne riječi i jednog broja na kraju takođe nisu prepreka hakerima. Za takve lozinke im treba oko sat vremena.

Količina znakova koje koristite za lozinku treba biti što veća. Infografika pokazuje da hakerima za lozinke sa 7 znakova treba oko sekunda da je provale, ali ako povećate broj znakova na 12, hakerima će trebati 2 vijeka. Ali, to ne znači da je spoj dvije riječi dobar izbor samo zbog broja znakova. Najbolja opcija je kombinacija velikih i malih slova, brojeva i velikog broja znakova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije