Internet

Razvod Pejpala i iBeja

Razvod Pejpala i iBeja
Razvod Pejpala i iBeja

SAN HOSE - Američki servis za onlajn prodaju i aukcije, iBej (eBay), najavio je danas izdvajanje njegove filijale za plaćanje preko interneta Pejpal (PayPal) u samostalno preduzeće.

Predstavljeni plan, koji bi trebalo da bude ostvaren naredne godine, dolazi nakon višemjesečnih pritisaka milijardera Karla Ajkana na iBej i njegovih tvrdnji da održavanje zajednice sa Pejpalom obara vrijednost obje podružnice, prenosi agencija Frans pres.

U saopštenju iBeja se navodi da je Upravni odbor kompanije "zaključio da promjenjivo okruženje pruža ogromne mogućnosti kako za iBej tako i za Pejpal", kao i da će "razdvajanje stvoriti snažniji strateški fokus i bolju poziciju za svako preduzeće".

"U zajednici koja je trajala preko jedne decenije, iBej i Pejpal su međusobno imali koristi od toga što su dio jedne kompanije, stvarajući značajnu vrijednost za akcionare", izjavio je Džon Donahju, predsjednik i izvršni direktor iBeja.

"Aktuelni akcionari iBeja će u budućem Pejpalu dobiti akcije srazmjerne njihovom sadašnjem udjelu", navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da će na čelu nezavisnog Pejpala biti Den Šulman, koji dolazi iz kompanije za izdavanje kreditnih kartica "Amerikan ekspresa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije