Internet

Sajtovi će teže moći da detektuju Chrome Incognito mod

Sajtovi će teže moći da detektuju Chrome Incognito mod
Foto: N.N. | Sajtovi će teže moći da detektuju Chrome Incognito mod

Jedan od glavnih razloga postojanja Chrome Incognito moda, jeste da se korisnicima omogući da pretražuju internet u privatnosti, gdje njihove informacije neće biti čuvane od strane browsera, kao i da određene informacije o identifikaciji neće biti deljene sa sajtovima.

Međutim, sajtovi i dalje mogu da detektuju da li korisnik upotrebljava Incognito mod ili ne, što u nekim slučajevima dovodi do blokiranja korisnika sa sajtova.

Ovo svakako nije ono što je Google namjeravao sa pomenutom funkcijom, zbog čega kompanija sada preduzima korake da oteža sajtovima detektovanje pregleda u Incognito modu.

Ono što Google planira, jeste da će generisati virtuelni fajl sistem uz pomoć RAM-a računara, za potrebe kada posjećeni sajt zatraži fajl sistem tokom posjete u Incognito modu. Ovo znači da, kada se Incognito mod napusti, on će biti obrisan, što će osigurati da svaki put kada se mod koristi sesija bude detektovana kao potpuno nova.

Očekuje se da će funkcija biti dostupna od Chrome 74 verzije, ali neće biti automatski uključena, već će korisnici morati da je ručno aktiviraju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije