Internet

Samsung i Amazon Prime Video donose HDR10+

Samsung i Amazon Prime Video donose HDR10+
Foto: N.N. | Samsung i Amazon Prime Video donose HDR10+

Kompanija Samsung Electronics, u saradnji sa Amazon Prime Video, najavila je da je celokupna Prime Video HDR videoteka sada dostupna u HDR10+ standardu.

Riječ je o novom otvorenom standardu koji koristi dinamičke metapodatke kako bi doprinjeo poboljšanom kontrastu i bojama na proširenom asortimanu televizora.

Katalog Prime Video HDR10+ obuhvata na stotine sati sadržaja, kao što su Prime Originals The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick i The Man in the High Castle, kao i na stotine naslova sa licencom.

Prime Video je prvi provajder streaming usluga koji korisnicima nudi HDR10+ sadržaj, a koji je dostupan na svim televizorima iz Samsung 2017 UHD TV linije, uključujući premijum QLED TV modele.

Tehnologija HDR10+ na Prime Video servisu uključuje dinamičke metapodatke koji omogućavaju da TV uređaji s visokim dinamičkim rasponom (HDR) prilagode nivo osvetljenja scenu po scenu ili frejm po frejm. Primjenom individualnog mapiranja tonova za svaku sekvencu, HDR10+ pruža novo iskustvo gledanja na Samsung ekranima nove generacije, a uz pomoć „Bezier“ vodiča za mapiranje tonova, Amazon je u mogućnosti da pruži optimalno iskustvo gledanja na različitim TV modelima.

Pokretanjem HDR10+ na Prime Video-u zajedno sa HDR10+ logotipom i sertifikovanim partnerstvom, koje su ove godine formirali Samsung, 20th Century Fox i Panasonic, dodatno se omogućava pružanje HDR iskustva svim korisnicima.

(PC)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije