Internet

Samsung predstavio aplikaciju za bezbjednost ekrana

Samsung predstavio aplikaciju za bezbjednost ekrana
Samsung predstavio aplikaciju za bezbjednost ekrana

Kompanija Samsung predstavila je Samsung Safety Screen aplikaciju za bezbjednost ekrana koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj djeci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od očiju.

Ova aplikacija je dostupna besplatno za sve Android uređaje na Google Play Store prodavnici, navodi se u saopštenju kompanije.

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji čak mogu da aktiviraju i zaštitu putem lozinke.

Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu bezbjednu razdaljinu.

"Primetili smo da djeca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očiju, što nije idealno i što može da ošteti njihov vid. Kao lideri inovacija, brinemo i o zdravlju i bezbjednosti naših potrošača. Zbog toga predstavljamo ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika, tako što ih podsjeća da svoje uređaje drže na bezbjednom rastojanju", izjavio je šef Divizije za IT i mobilne uređaje kompanije Samsung Gulf Electronics Tarek Sabag, a navodi se u saopštenju.

Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u saradnji sa Leo Burnett MENA Samsung Safety Screen aplikacija je već dobila nagradu na nedavno održanoj manifestaciji Dubai Lynx.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije