Internet

Skrivena igrica: Igrajte šah dok četujete na Facebook Messengeru

Skrivena igrica: Igrajte šah dok četujete na Facebook Messengeru
Skrivena igrica: Igrajte šah dok četujete na Facebook Messengeru

Za šta sve koristite Facebook Messenger?

Naravno, da četujete sa prijateljima, šaljete fotke, GIF-ove, za video pozive. Možete i novac da šaljete putem Messengera, ali, da li ste ikada igrali igricu sa prijateljima dok četujete.

I to je moguće!

Facebook Messenger je omogućio da igrate igricu dok četujete, i to šah, a da ne morate da instalirate neku drugu aplikaciju. Ono što vam treba je korak kojim ćete otključati ovu skrivenu igru.

Sve što treba da uradite jeste da ukucate @fbchess play i kliknete Enter, tokom četovanja, i tabla za šah će se pojaviti. Osoba koja je inicirala igru biće bijeli igrač, njen je prvi potez, a evo i prečica za igranje.

Na primjer, hoćete da pomjerite drugog pijuna sa lijeve strane i to jedno polje, treba da napišete @fbchess PB3 ili jednostavnije @fbchess B3.

Za pomoć tokom igre ukucajte @fbchess help. Poteze možete da poništite kada ukucate @fbchess undo, ali vaš protivnik mora da prihvati zahtjev za poništenje poteza.

Tokom igre možete da četujete, a onda da nastavite igranje tako što ponovo ukucate kod za igricu. FB Chess dostupan je i za mobilne i za desktop platforme.

(NN, novaenerija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije