Internet

Šta vam usporava surfanje internetom?

Šta vam usporava surfanje internetom?
Foto: Ilustracija | Šta vam usporava surfanje internetom?

Zamrznuta internet stranica, iritantna prethodnica "mrtvom" tabu u brauzeru može da dovede do ludila kada surfujete internetom, pogotovo jer ne možete precizno da odredite šta vam tačno usporava surfovanje ili dovodi do umiranja tabova.

Ako želite da otkrijete koji procesi su previše zahtjevni za vašu memoriju i procesor i samim tim vam usporavaju surfanje interntom, najbolje bi bilo da se okrenete ugrađenom task manageru u Google Chrome brauzeru.

Kako biste vidjeli koji sve procesi rade unutar vašeg brauzera, izaberite ikonicu za opcije, kliknite na More Tools i otvorite Task Manager.

Tu možete da vidite svaki otvoren tab zajedno sa svakom aktiviranom ekstenzijom, količinu memorije i procerosrske snage koja se koristi i koliko internta primaju i šalju.

Takođe, vidjećete i sekundarne procese kao što je iskorišćenost GPU-a kako bi Chrome radio glatko.

Možda će vas najviše iznenaditi koliko memorije vam koriste ekstenzije.

Ponekada samo dve mogu da zauzmu najveći dio dostupne memorije, ali ako ih redovno instalirate, možda će krivac biti mnogo veći broj njih koje sve rade u isto vrijeme.

Zato, odvojite malo vremena da vidite šta vam je potrebno, a šta ne i koliko ih zaista koristite - a jedino je sigurno, vjerovatno ne koristite veliku većinu njih, a one vam ipak usporavaju surfovanje interneteom, naglašava "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije