Internet

Stižu novi Apple emoji!

Stižu novi Apple emoji!
Foto: N.N. | Stižu novi Apple emoji!

Svetski dan emoji-a obilježen je juče 17.07, što je inspirisalo Apple da nam da kratak uvid u 70 emojija koji će biti predstavljeni ove godine.

Unicode Consortium je još u februaru najavio da će Unicode verzija 11.0 takođe donijeti i 11.0 izdanje emoji-a, što za nas znači 157 novih emotikona. Njih 70 će biti potpuno novi likovi, dok će ostali samo biti različite verzije kose, brkova, boje kože, itd.

Biće dosta novih frizura: narandžasta, kovrdžava, sijeda, ćelava, mlada; sve što možete poželjeti. Vruće i hladno lice, Superman i Superwoman protiv super-zlikovaca, emoji za pletenje i heklanje, kao i emoji za one koji bacaju frizbi, igraju šah ili voze skejtbord. Nove životinje poput kengura, papagaja, lame, nilskog konja i rakuna. Uključeni su i novi obroci (pecivo, mango, muffin), zajedno s novim predmetima poput aparata za gašenje požara, pipete, WC papira i sunđera.

17. jula je obilježen Svjetski dan emoji-a (ko izmišlja te svjetske dane?!). U skladu sa time, Apple nam je pružio mali uvid u njihovu implementaciju novih emotikona Emoji 11.0. Pa pogledajmo neke od njih:

I više nego prelijepi. Prije nego što počnete da ih ismijavate, moramo dodati da su ovi emoji razvijeni od strane Unicode-a i da Kupertino samo implementira najnovije standarde koji sadrže ove nove emoji-e. Međutim, uprkos našim najboljim namjerama, zaista ne možemo čestitati Apple-u na nedavnim promjenama koje su napravili na zvaničnoj web-stranici. Zamijenili su sve portrete svih direktora s Memoji slikama. Na vama je da odlučite da li je to smiješno ili ne…

(imagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije