Internet

Sve popularniji selfi poslije orgazma

Sve popularniji selfi poslije orgazma
Sve popularniji selfi poslije orgazma

Da ljudi više ne znaju šta će od sebe pokazuje mnoštvo trendova koji se svakodnevno pojavljuju na društvenim mrežama, naročito Instagramu, koji u posljednje vrijeme prednjači po novitetima.

Nakon slikanja beba u odijelima, ali i opšte pomame za selfijima, parovi su došli na ideju da preko društvenih mreža podijele svoje seksi fotke koje su nastale odmah nakon seksa, dok još vrući i znojavi leže u krevetu, piše Telegraf.

Kris Kešer, profesor digitalne kulture na univerzitetu u Sidneju, ovaj novi trend je nazvao  još jednom vrstom fenomena "preširokog dijeljenja", kojem podliježe sve veći broj ljudi. Taj fenomen će se širiti jer sve veći broj i ima pristup društevnim mrežama.

Profesor je dodao da ne treba da iznenađuje nedostatak normi na Instagramu. Kako je izjavio, norme nastaju vremenom. Takav je slučaj bio i sa Fejsbukom; nekoliko godina poslije pokretanja ove mreže došlo je do uspostavljanja pravila.

On je naglasio da mnogi korisnici nisu svjesni rizika koje dijeljenje na društvenim mrežama nosi sa sobom, između ostalih zloupotrebe privatnosti.

Međutim, selfi ima jednu posebno primamljivu karakteristiku.

"U pitanju je potpuna kontrola nad sosptvenim imidžom koju selfi nudi, kao suprotnost tome da vas neko drugi fotografiše i ima kontrolu nad time, kao molbi da vas neko drugi uslika i molbi da umjesto vas obriše fotografiju", dodao je profesor.

Selfi fotografije će još dugo biti zastupljene. U Velikoj Britaniji su se pojavili mnogi dobrotvorni pokreti selfi fotografija. Među njima je i  "The no make up selfie", koji je prikupio 8 miliona funti za borbu protiv raka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije