Internet

Tviter sprema novi algoritam postavljanja tvitova

Tviter sprema novi algoritam postavljanja tvitova
Tviter sprema novi algoritam postavljanja tvitova

Tviter trenutno korisnicima prikazuje najnovije tvitove po takozvanom obrnuto hronološkom redoslijedu. Međutim, to bi uskoro moglo da se promijeni i ozbiljno zakomplikuje stvari svima na Tviteru.

Čini se da kompanija sprema nove promjene koje bi mogle da nas zadese jako brzo, a korisnici nisu uopšte srećni zbog njih.

Tviter planira da koristi algoritam kako bi utvrdio koje tvitove bi ljudi najradije željeli da gledaju, i njih stave na vrh tajmlajna.

Još nije poznato da li će korisnici moći da biraju između postojećeg stanja stvari i algoritma, ali jedno je sigurno, mnogi su bijesni.

Sajt TheVerge uspeo je da razgovara sa dvije osobe koje testiraju novi sistem prikazivanja postova, i evo šta su oni imali da kažu:

- „Počeo sam polako da se navikavam na algoritam, ali i dalje mislim da je to užasna ideja. Novi sistem jednostavno cijepa konverzacije i razbacuje ih po mom tajmlajnu. Novi sistem uništava poentu Tvitera“

- „Nova funkcija je ok jer vam algortam prikazuje neke stvari koje ste možda ranije propustili, ali čini mi se da se Tviter polako odvaja od svojih osnovnih vrijednosti i samo komplikuje stvari“

(NN,  24sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije