Internet

Twitter: Više prostora za Mundijal, zemljotrese, izbore

Twitter: Više prostora za Mundijal, zemljotrese, izbore
Foto: Ilustracija | Twitter: Više prostora za Svjetsko prvenstvo, zemljotrese, izbore

Kompanija Twitter saopštila je danas da mijenja svoj servis kako bi dala više prostora značajnim događajima kao što su Svjetsko prvenstvo, zemljotresi, kraljevska vjenčanja i izbori - u pokušaju da korisnicima istoimene društvene mreže olakša pronalaženje interesantnih tvitova.

Kompanija sa sjedištem u San Francisku najavljuje da će početi da obavještava korisnike aplikacije o događajima koji bi mogli da ih interesuju i da će takve događaje promovisati u posebnom dijelu stranice za pretraživanje na mreži, prenosi Rojters.

Takva obavještenja će se pojaviti u vrhu objava, a korisnici će prvo njih vidjeti kada otvore aplikaciju na svom "pametnom" telefonu, rekla je potpredsjednica Twittera za proizvodnju Kejt Kolman.

"Želimo da Twitter bude ptičica na vašem ramenu koja vam govori ono što treba da znate kada treba da to znate", istakla je Kolman na brifingu za novinare.

Kada "kliknu" na takvo obavještenje, korisnicima će biti ponuđeni tvitovi, fotografije i video-snimci na tu temu, objašnjava britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije