Internet

Yahoo zabilježio pad profita od 19 odsto

Yahoo zabilježio pad profita od 19 odsto
Yahoo zabilježio pad profita od 19 odsto

NJUJORK - Internet kompanija Jahu (Yahoo), vlasnik jednog od najposećenijih sajtova u SAD, zabilježila je pad profita u prvom fiskalnom tromjesečju od 19 odsto na godišnjem nivou, zbog slabih prihoda od displej reklama.

Direktor Jahua Marisa Mejer izrazila je razočarenje kvartalnim rezultatima i naglasila da će displej reklame ostati u ponudi kompanije koja se nalazi u prelaznom periodu i potrebne su joj investicije, prenio je Interfaks.

Jahu je saopštio da je neto profit u periodu april-jun 2014. dostigao 269,7 miliona dolara ili 26 centi po akciji, u poređenju sa 331,2 miliona ili 30 centi po akciji, u istom periodu prošle godine.

Ukupni prihodi smanjeni su četiri odsto, sa 1,14 milijardi dolara na 1,08 milijardi. Cena akcija Jahu je je tokom trgovanja na berzi u Njujorku u utorak pala 2,2 odsto.

Odlazak na plaćene reklame, ne računajući troškove za internet saobraćaj, donio je kompaniji sedam odsto manje nego u istom periodu lane. Cijena displej oglašavanja smanjena je 24 odsto. Prodaja pretraživačkog biznisa povećana je šest odsto.

Jahu je takođe najavio sporazum s kineskim internet gigantom Alibaba u kome ima udio od 24 odsto. Jahu će sniziti obim obaveznog izdvajanja u okviru inicijalne javne ponude (IPO) Alibabe sa 208 miliona na 140 miliona akcija. Kompanija je obećala da će za akcionare izdvojiti najmanje polovinu profita od IPO Alibabe nakon plaćanja poreza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije