Internet

YouTube pokrenuo YouTube Heroes inicijativu (VIDEO)

YouTube pokrenuo YouTube Heroes inicijativu (VIDEO)
YouTube pokrenuo YouTube Heroes inicijativu (VIDEO)

Moderisanje Youtube stranice vrlo je zahtijevan posao, posebno ako se u obzir uzme ogroman broj videozapisa, broj komentara i svega ostalog. Međutim, izgleda da je Youtube odlučio taj posao da prepusti zajednici pokretanjem onoga što oni nazivaju YouTube Heroes.

Kako navodi YouTube, "YouTube Heroes je globalna zajednica saradnika koja treba da pomognu u stvaranju najboljeg mogućeg Youtube iskustva za svakoga. Saradnici će moći da označavaju neprikladan sadržaj, dodaju opise, naslove i podnaslove u videozapise, dijele svoje znanje s drugim korisnicima na Youtube forumu i na taj način prikupljaju bodove".

Svi zainteresovani mogu da prikupljaju bodove putem prijavljivanja neprimerenih komentara, dodavanjem opisa i prevoda na video zapise i širenjem sopstvenog znanja s drugima. Prikupljanjem tih bodova, volonteri mogu napredovati i otključati posebne mogućnosti kao što je masovno prijavljivanje videozapisa, ali i ostale privilegije poput direktnog kontaktiranja YouTube radnika i isprobavanje novih funkcija servisa pre njihovog lansiranja. Uz učestvovanje zajednice, moderacija bi sada trebalo da bude djelotvornija.

(Zimo.dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije