Internet

iMessage stiže na Windows 10?

iMessage stiže na Windows 10?
Foto: Microsoft | iMessage stiže na Windows 10?
N.N.

Na nedavnoj Microsoftovoj konferenciji Build iz ove su kompanije najavili novu aplikaciju na kojoj trenutno rade i koja bi trebala sinhronizovati sadržaj između pametnih telefona i računara s Windowsima. Aplikacija Your Phone povezivaće se i s Appleovim pametnim telefonima i s uređajima koji rade na Androidu, ali postoji velika razlika između mogućnosti tih aplikacija.

Naime, Your Phone će i na iPhoneu i na Androidima omogućiti sinhronizaciju fotografija i obavijesti, no korisnici Androida preko te aplikacije na računalima s Windowsima moći će sinhronizovati i poruke, dok ta opcija neće biti omogućena korisnicima Appleovih uređaja.

Apple ne dozvoljava aplikacijama trećih strana korištenje iMessagea na isti način na koji je to moguće s Androidom, pa se iMessage ne može koristiti na drugom platformama osim Appleovih.

U Microsoftu ipak vjeruju kako se to u budućnosti može promijeniti te su voljni razgovarati s ekipom u Appleu i nadaju se da će pronaći zajednički jezik vezano za mogućnosti korištenja poruka s njihovih pametnih telefona na Windowsima.

Shilpa Ranganathan iz Microsofta u razgovoru s medijima rekao je kako "trenutno nisu tamo gdje bi htjeli" kada su u pitanju poruke s Appleovih uređaja u odnosu na Androide, ali vjeruje u promjenu situacije u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo Microsofta i Applea, kao i samih korisnika.

Treba napomenuti kako Microsoft još nije napravio prvi korak u tom smjeru, odnosno nisu kontaktirali ni s kim iz Applea i provjerili njihova razmišljanja o tom pitanju, no dio tehnoloških medija koji dobro pozna praksu Cookove kompanije ne vjeruje u mogućnost korištenja iMessagea na Windowsima.

(NN/zimo.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije