Nauka

Da li će se sljedeći HTC-ov udarni model zvati O2?

Da li će se sljedeći HTC-ov udarni model zvati O2?
Da li će se sljedeći HTC-ov udarni model zvati O2?

Nakon ovogodišnjeg One M9 telefona, sljedeći HTC One uređaj bi trebalo da ima dvocifreno ime, ali izgleda da kompanija želi da prekine "One" imenovanje svojih udarnih telefona. Prema najnovijim izveštajima iz Kine, sve govori da će tajvanski proizvođač svoj sledeći flegšip uređaj jednostavno nazvati HTC O2.

To možda i nije najbolji potez za recimo britansko tržište, na kome nastupa O2 provajder. Međutim, ostatak sveta ne bi trebalo da ima problema sa prihvatanjem novog imena, gde će pored promene imena, za razliku od prethodnika, O2 doneti značajnu hardversku nadogradnju.

Prema najnovijim informacijama, O2 će doći sa 6-inčnim QHD displejom i pokretaće ga Snapdragon 820. Jedini kontradiktorni deo ovih informacija je da će se uređaj pojaviti tek početkom sledeće godine, a navedeno je da će se O2 pojaviti krajem oktobra. Među ostalim specifikacijama O2 uređaja, tu su 4 GB RAM memorije, 64/128 GB interne memorije i baterija od 3,500mAh. Zanimljivo je da će ovaj uređaj takođe biti otporan na vodu i prašinu, što je novitet kada je HTC u pitanju.

Još jedan O2 model je navodno najavljen za sljedeću godinu, i imaće 5-inčni ekran, sa još nenajavljenim Snapdragon čipsetom. Sada kada su HTC-ovi novi flagship-ovi isplivali na površinu, možemo očekivati još informacija o njima tokom narednih nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije