Nauka

Električni bicikl iz Beograda osvaja svijet

Električni bicikl iz Beograda osvaja svijet
Električni bicikl iz Beograda osvaja svijet

Električni bicikl "Archont" omogućava maksimalnu udobnost vozaču koji bateriju inače jakog motora može da prilagodi svojim potrebama.

Izvršni direktor kompanije „Ono bajks“ Marko Šćepanović tvrdi da je riječ o jedinstvenom proizvodu jer predstavlja „ručni rad koji se izdvaja dizajnom i tehnologijom“.

„Kratkoročni cilj naše kompanije bio je da se predstavimo svjetskoj javnosti i pozicioniramo na svjetskom tržištu kao jedan od ključnih brendova u industriji električnih bicikala“, istakao je Šćepanović.

Jedan od ciljeva te start-ap kompanije, koja se u Beču predstavila uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), jeste razvoj tehnologije i proizvodnje u Srbiji elektromotora koji pokreće bicikle.

„Vjerujemo da će ovaj bicikl postati izvozni proizvod srpske pameti i kreativnosti. Posebno nas raduje što su iz Beča stigle vijesti o interesovanju investitora iz svijeta za naš proizvod“, otkrio je predsednik PKS, Marko Čadež.

Priče o mladom srpskom timu već su objavili londonski Gardijan i drugi magazini, kao i specijalizovani biciklistički, dizajnerski blogovi i forumi u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije