Nauka

Konkursi za podršku NI radu

Konkursi za podršku NI radu
Konkursi za podršku NI radu

Ministarstvo nauke i tehnologije raspisalo je konkurs za sufinansiranje učešća istraživača na naučnim skupovima u inostranstvu u 2015. godini, sufinansiranje učešća u naučnoistraživačkim programima Evropske unije u 2015. godini, kao i sufinansiranje dolaska stranih naučnika po pozivu ove godine, za šta je ukupno predviđeno 150.000 KM.

Za podršku učešću istraživača na naučnim skupovima u inostranstvu Ministarstvo nauke i tehnologije je ove godine predvidjelo 120.000 KM, a za sufinansiranje učešća u naučnoistraživačkim programima Evropske unije je ove godine prvi put odvojilo 20.000 KM.

Ministarstvo prvi put podržava i dolazak stranih naučnika po pozivu i to sa 10.000 KM. Naučnicima iz inostranstva Ministarstvo će ove godine sufinansirati putne troškove, troškove smještaja i dnevnice. Konkurs ostaje otvoren do 31. oktobra.

Ministarstvo je raspisalo i konkurs za sufinansiranje naučnih publikacija, za šta je ove godine predviđeno 110.000 KM, dok je za sufinansiranje programa obezbjeđenja i održavanja opreme i prostora za NI rad planirano 100.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije