Nauka

Otvoren "Inost mladih 2015"

Otvoren "Inost mladih 2015"
Otvoren "Inost mladih 2015"

BANJALUKA - Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić otvorio je danas u Banjaluci 17. Međunarodnu izložbu ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2015", na kojoj će do 17. aprila oko 500 učesnika predstaviti 350 eksponata.

Komić je rekao da je ova manifestacija respektabilna i da mladi na njoj treba da predstave svoje mogućnosti.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se ova manifestacija održava 17. put, kao i inovativnošću mladih koji su na njoj izlagali.

"Osim toga, tu je i Savez inovatora i pojedinci, a i drugi programski sadržaji koji treba da obezbijede da se inovatorstvom daju nove ideje i podstiče konkurentnost", rekao je Komić.

On je podsjetio i na ovogodišnje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju na koju se do 20. aprila mogu prijaviti i izlagači ovogodišnjeg "Inosta mladih".

"To je samo jedna od programskih aktivnosti Ministarstva, koje i inače pomaže inovatorstvo, i uvijek nastojimo da izdvojimo što veća sredstva", rekao je ministar.

Predsjednik Saveza inovatora Republike Srpske Milovan Bajić rekao je da na izložbi učestvuju izlagači iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Rusije, Ukrajine i Švajcarske.

On je dodao da su učesnici učenici osnovnih i srednjih škola, studenti i odrasli inovatori sa zadatim temama iz računarstva i informatike, kao i slobodnim temama.

"Zapazio sam dosta dobrih radova, stručni žiri će u ova tri dana da odradi svoj posao i očekujem da će najzaslužniji biti nagrađeni", rekao je Bajić.

On je izrazio zahvalnost Vladi Republike Srpske, Privrednoj komori Republike Srpske, Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i gradu Banjaluka za pomoć u organizaciji ove manifestacije.

"Inost mladih 2015" održava se u Domu omladine do 17. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije