Nauka

Projekcija u čast Nikole Tesle očarala Banjalučane (FOTO)

Projekcija u čast Nikole Tesle očarala Banjalučane (FOTO)
Projekcija u čast Nikole Tesle očarala Banjalučane (FOTO)

BANJALUKA - Jedinstvena 4D multimedijalna projekcija pod nazinom “Teslin vremeplov” kreirana je povodom 160 godina od rođenja jednog od najvećih svjetskih naučnika Nikole Tesle u organizaciji kompanije “M:tel”.

Projekcija je privukla veliki broj ljubitelja lika i djela velikog Tesle koji su se okupili ispred Hrama Hrista Spasitelja kako bi uživali u ovoj multimedijalnoj projekciji na zidovima Kulturnog centra “Banski dvor”.

Marko Lopičić, generalni direktor kompanije “M:tel”, kazao je da ova kompanija podržava ovakve projekte jer predstavljaju objedinjenje nauke, tehnologije, istorije i tradicije. On je dodao i to da je ovo prva ovakva projekcija u BiH.

Ova projekcija biće održavana i u danima vikenda od 20 do 22 časa na istom mjestu.

Ovom događaju prisustvovao je i Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije, koji je izrazio zadovoljstvo povodom ovog događaja jer se radi o značajnom događaju gdje će svi moći da se upoznaju sa djelima Nikole Tesle na jedan drugi način.

Ova projekcija biće prenošena i putem m:telovog facebook kanala, tako da će u njoj moći da uživaju svi građani BiH i svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije