Nauka

Virtuelna stvarnost: Doživite šumu očima životinja (VIDEO)

Virtuelna stvarnost: Doživite šumu očima životinja (VIDEO)
Virtuelna stvarnost: Doživite šumu očima životinja (VIDEO)

Ova instalacija se nalazi u britanskoj šumi Grizedale, a pruža iskustvo koje spaja prirodu s tehnologijom uz pomoć virtuelne stvarnosti

Dizajnerski studio pod nazivom Maršmalou lejser fest došao je na genijalnu ideju tokom koje je omogućio ljudima da dožive šumu očima životinja.

Ova instalacija se nalazi u britanskoj šumi Grizedale, a pruža iskustvo koje spaja prirodu s tehnologijom uz pomoć virtuelne stvarnosti. Ovaj futuristički projekat omogućava korisnicima let iznad drveća kao i dolazak lice u lice s raznim insektima.

Nakon što je Grizedale šuma skenirana Lidar skenerom, prikupljeni podaci ubačeni su u program koji radi u stvarnom vremenu i koji je kombinovan sa drugim podacima prikupljenim s tehnikama CT skeniranja i fogametrije.

Svaka renderirana scena harmonično uklapa elemente okoline prikupljene Lidarom s drugim dinamičnim česticama koje su dobijene od CT skenova insekata i životinja.

Ukupno iskustvo dodatno je ojačano audio dodacima koje stvaraju bas vibracije po cijelome tijelu kako bi rekreirale osećaje dišuće i leteće životinje. Rezultat je hiperrealistično iskustvo, koje vam omogućava da istražite šumu kao drugo biće.

(NN, newsweek.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije