Okolina

Mladi volonteri uredili izletište kod Srpca

Mladi volonteri uredili izletište kod Srpca
Mladi volonteri uredili izletište kod Srpca

SRBAC - U sklopu radno volonterskog eko - kamp ''Mladi za život'' koji je u Gornoj Lepenici kod Srpca okupio 30 volontera iz BiH i zemalja regiona, uređeno je izletišta u navedenom mjestu.

Na devetom kampu, koji je nedavno završen, mladi su uredili prilaz kampu, očistili potok koji protiče kroz kamp, napravili šest stolova sa klupama, napravili mostić preko potoka Durova, napravili novi WC i prelakirali postojeće objekte.

Kako je saopšteno iz NVO '' Milenijum'' u  poslijepodnevnim satima nakon ručka i kratkog odmora slijedile su edukativno-kreativne radionice.

'' To su bile radionice o volonterizmu i tehnici dekupaž na drvetu koje je vodila Darija Šešić iz U.G.,,C.E.Z.A.R.,,, zatim radionica akrobalansa i akrobatike koju su vodili predstavnicic Udruženja pozorište, igralište , radilište iz Laktaša, organizovana je šetnja jednim dijelom planine Motajice i niz drugih kreativnih sadržaja koji su upotpunili slobodno vrijeme učesnika kampa'', kažu iz ''Milenijma''.

''Ove godine smo planirali urediti jedan dio savske starače  i očistiti dvije manje deponije, ali zbog vremenskih uslova nismo uspijeli jer je bilo nemoguće prići starači. Međutim napravljen je dogovor da kamperi koji su bili na kampu  naknadno učestvuju u ovim aktivnostima i da plan sprovedemo do kraja'', navode organizatori .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije