Okolina

Počeo eko-kamp "Mladi za život"

Počeo eko-kamp "Mladi za život"
Počeo eko-kamp "Mladi za život"

SRBAC - Deveti radno-volonterski eko-kamp "Mladi za život" koji je okupio 30 učesnika iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regiona, počeo je danas u Gornjoj Lepenici kod Srpca.

Direktorica NVO “Milenijum” Sanela Vidović izjavila je da je veoma zadovoljna volonterima i da je atmosfera u kampu odlična.

“Volonteri i dalje pristižu i već se sklapaju nova prijateljstva među ovim mladim ljudima. Radne aktivnosti i edukativne radionice počinju sutra kada svi volonteri pristignu u kamp i ja se nadam da nam loše vrijeme i kiša neće pokvariti planove koje imamo za narednih pet dana” istakla je Sanela.

Ona dodaje da su volonteri smješteni u šatorima, hranu pripremaju sami u okviru timova u toku kampa, tuš-kabine su im postavljene u blizini šatora, sve je prilagođeno tako da volonterima bude što prijatnije.

“Na proteklim kampovima bazirali smo se na izgradnju infrastrukture samog kampa, što podrazumijeva izgradnju prostorija za smještaj u slučaju nevremena, izgradnju pomoćne kuhinje, uređenje potoka koji protiče kroz kamp, dotok pitke vode u kamp s izvora udaljenog 1.800 m.”

Ovo godine volonteri će obići područja opštine koja su zadsile majske poplave i dati svoj doprinos u sanaciji štete.

Kako je saopšteno učesnici ovgodišnjeg kampa  ove godine su iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Gradiške, Nevesinja, Bijeljine, Han Pijeska, Negotina...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije