Okolina

Šipovo ima najbolje "mušičare"

Šipovo ima najbolje "mušičare"
Šipovo ima najbolje "mušičare"

RIBNIK - Ekipa iz Šipova uspješno je odbranila titulu šampiona na 11. Prvenstvu Republike Srpske u "flaj fišingu" /mušičarenje/, koje je održano na rijeci Sani u Ribniku.

Drugo i treće mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojile su ekipe iz Banjaluke. 

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Nebojša Berić iz Čelinca, koji se osvajanjem zlatne medalje plasirao u Premijer ligu BiH za 2015. godinu. Srebrna medalja pripala je Nedeljku Joviću iz Šipova, a bronzana Jovi Deviću iz Gradiške. 

Na prvenstvu su učestvovali najbolji ribolovci iz Banjaluke, Šipova, Istočnog Sarajeva, Gradiške i Čelinca.

Učesnici takmičenja saglasni su da su pecanje ribe na mušicu na bistrim planinskim rijekama i princip "uhvati i pusti" budućnost sportskog ribolova, jer će se samo tako sačuvati salmonidne vrste - potočna pastrmka i lipljen.

Prvenstvo, koje je održana juče, organizovalo Sportsko ribolovni savez Republike Srpske. Pobjednici ovog takmičenja dobili su i pehare.

"Flaj fišing", kako je popularno nazvano mušičarenje, jedna je od veoma rasprostranjenijih tehnika za ribolov na salmonidne vrste riba.  

"Flaj fišing" zahtjeva, prije svega, umijeće u zabacivanju i prezentaciji vještačke mušice, ali i veliko iskustvo u izvlačenju ulovljene ribe. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije