Okolina

"Stvaramo zdrave navike"-NESTRO Grupacija obilježila dan planete zemlje

"Stvaramo zdrave navike"-NESTRO Grupacija obilježila dan planete zemlje
Foto: N.N. | "Stvaramo zdrave navike" - obilježavanje Dana planete zemlje

Članice NESTRO Grupacije, "OPTIMA Grupa" d.o.o. Banjaluka i "Rafinerija nafte Brod" a.d. nizom aktivnosti obilježile su Dan planete zemlje u okviru projekta "Stvaramo zdrave navike".

Za predstavnike ekološke sekcije OŠ "Sveti Sava" iz Broda organizovali smo obilazak rafinerijskog kompleksa i edukativnu prezentaciju "Ekologija u Rafineriji nafte Brod".

"Napredak Rafinerije je vidljiv, konstantno radimo na modernizaciji i poboljšanjima uslova rada u cilju smanjenja zagađenja životne sredine u skladu da definisanim strogim evropskim standardima. Mi u rafineriji u kontinuitetu radimo na realizaciji planova za dodatno smanjenje emisija u vazduh", rekao je Branko Lazić, načelnik odjela zaštite na radu industrijske bezbjednosti i ekologije.

Učenicima je ovo bio prvi dolazak u Rafineriju i nisu krili svoje oduševljenje tehnološkim i laboratorijskim procesima koji su im bili predstavljeni.

Učenicima i svim građanima Broda članice NESTRO Grupacije, "OPTIMA Grupa" d.o.o. Banjaluka i "Rafinerija nafte Brod" a.d. poklonile su sadnice cvijeća.

Naime, NESTRO Grupacija obezbjedila je sadnice za sve zelene gradske površine u Brodu i tako unijele boje i uljepšale grad građanima, ali i svim onima koji prolaze ovim tranzitnim gradom.

Tokom dana cvjeće je posađeno na površini od 550m2.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić zahvalio se OPTIMA Grupi i Rafineriji nafte Brod na donaciji i istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i njenim kontinuiranim napretkom.

"Stvaramo zdrave navike" moto je pod kojim NESTRO Grupacija provodi ekološke, sportske i druge aktivnosti, a u zajedničkom interesu kompanije i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije