Okolina

Zbog hladnoće u Americi ajkule umiru, a voda se ledi u padu

Zbog hladnoće u Americi ajkule umiru, a voda se ledi u padu
Foto: Ilustracija | Zbog hladnoće u Americi ajkule umiru, a voda se ledi u padu

VAŠINGTON - Širom SAD, osim jugozapadnih država, ova novogodišnja noć biće hladnija nego obično, javlja CNN i navodi primjere zbog kojih će mnogi Amerikanci umjesto uživanja u proslavi na otvorenom morati da potraže sklonište od arktičke hladnoće.

Navodi se da u saveznoj državi Masačusets pronalaze mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bijele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su se "vjerovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom".

U mjestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu "Nacionalnim zamrzivačem" u srijedu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sljedećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabilježeno minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio za pet stepeni manje.

Nije ledeno samo u SAD, što je dokazala jedna od korisnica Twittera u Kanadi postavivši na ovoj društvenoj mreži sliku prozorskog stakla koje je puklo od hladnoće, uz komentar da ce "čulo kao pucanj iz pištolja".

CNN prenosi da je na Twitter postavljen i video snimak momka iz kanadskog grada Vinipega koji napolju baca vodu iz šolje koja se ledi u vazduhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije