Programi

Android ima skriveni dodatak za koji većina korisnika ni ne zna

Android ima skriveni dodatak za koji većina korisnika ni ne zna
Android ima skriveni dodatak za koji većina korisnika ni ne zna

Lollipop i Marshmallow verzije Android operativnog sistema za mobilne uređaje imaju jedan skriveni dodatak.

U pitanju je jednostavna igrica "Flappy Android", uz koju možete da skratite svoje vrijeme dok čekate u banci, pošti, kod ljekara...

Da biste pristupili igrici ne morate ništa posebno da preuzimate na svoj pametni telefon. Dovoljno je da uđete u "Postavke" (Settings), odaberete opciju "O telefonu" (About Phone) i pronađete broj Android verzije. 

Kucnite po tom broju nekoliko puta i na ekranu bi trebalo da vam se pojavi odgovarajući Android logo (lizalica ili kolačić). 

Kucnite po logu još nekoliko puta i potom dugo držite prst na ekranu, sve dok se igrica ne pojavi. Glavni lik u igri je Androidov robot, a kao i kod igrice "Flappy Bird", morate da izbjegavate prepreke što je duže moguće. 

I novije verzije Androida (Nougat i Android O) kriju zanimljivu igru, ali se do nje nešto teže dolazi. Radi se o igrici "Android Neko", u kojoj igrač skuplja mačke. 

Da biste joj pristupili ponovno morate u "Postavkama" odabrati "O telefonu" i kuckati po verziji Androida dok vam se ne pojavi logo Nougata. Kucnite još nekoliko puta i potom pritisnite toliko dugo dok vam se na dnu ekrana ne pojavi mali emodži mačke. 

Dva puta povucite prstom od vrha ekrana, da biste ušli u brzi meni i odabrali "Uredi" (Edit) u donjem desnom uglu. Na samom dnu liste pronaći ćete "Android Easter Egg". Dugo pritisnite na tu opciju i prevucite je na vrh, kako biste mogli da joj brzo pristupite u svakom trenutku. 

Ikona izgleda kao prazan tanjir ili činija za hranu. Kliknete li na nju i biće vam ponuđeno nekoliko vrsta "mamaca" - riba, kokoška, krofna ili mačja hrana. Na vama je da pričekate da se maca ulovi u vašu zamku. 

A kada se to dogodi, na vrhu ekrana ćete dobiti poruku "Mačka je ovdje" i njen "serijski broj". Ako Kliknete na macu, ućićete u poseban meni gdje možete da vodite evidenciju koje ste i koliko maca ulovili.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije