Programi

Blizzard najavio mogućnost povratka starih klasika

Blizzard najavio mogućnost povratka starih klasika
Foto: N.N. | Blizzard najavio mogućnost povratka starih klasika

Kada kažemo Blizzard u 99% slučajeva ćete pomisliti na klasike poput Dibalo, Warcraft ili StarCraft franšiza, ili ukoliko ste nešto noviji član njihovog kluba obožavatelja, onda su za vas Overwatch, Hearthstone i Heroes of the Storm prve asocijacije.

U svakom slučaju, malo je onih koji će pomisliti na Blizzard igre sa kojima su oni krenuli, starije i od prvog Warcrafta, a to su Rock N’ Roll Racing, Blackthorne i The Lost Vikings. Izgubljeni Vikingzi su čak doživjeli i mali kameo u Heroes of the Storm, gdje zajedno predstavljaju jednog od heroja.

Ipak, na ovogodišnjem BlizzConu se pričalo i o povratku ovih klasika kao samostalnih igara u nekim savremenim verzijama. U intervju za PC Gamer, na BlizzCon 2017, glavni dizajner “Classic Games” tima iz Blizzarda, Met Moris, rekao je da u Blizzardu stalno pričaju na kakav bi način mogli publici da ponovo približe njihove stare naslove, za koje mnogi ni ne znaju.

On smatra da bi neke od ovih igara prošle sjajno na današnjem tržištu da zato tim stalno razgovara o takvim opcijama, ali da još uvijek nema ničega konkretnog.

Blizzardov Classic Games tim je ove godine bio poprilično aktivan, izašao je StarCraft: Remastered, njihov vjerovatno i najveći projekat do sada, a WarCraft III je dobio PTR server poslije jako dugo godina i trenutno se testira novi set mapa za ladder.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije