Programi

Brčak drugi najbolji na svijetu

Brčak drugi najbolji na svijetu
Foto: Ilustracija | Brčak drugi najbolji na svijetu

"Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) jedan je od najkompetitivnijih esport naslova na svijetu, a dečko iz Brčkog Nikola "NiKo" Kovač drugi je najbolji CS:GO igrač na svijetu i jedna od najvećih zvijezda cijele industrije.

Široj javnosti postao je poznat po bogatom transferu iz njemačkog mousesportsa u FaZe Clan, ali već tada načinjena mu je velika šteta. U fokusu je bila vrijednost transfera, umjesto onoga što bi platili svi timovi na svijetu, izuzetne inteligencije i nevjerovatne mehanike koje ga krase, piše "Index.hr".

NiKo i "FaZe Clan" prošle su godine igrali devet finala turnira najvišeg profila, a četiri su osvojili. Kroz sve nastupe upravo je NiKo bio okosnica tima. Koliko je nevjerovatan pokazao je još u mousesportsu, ali tada su skeptici prigovarali kako je lako biti najbolji u osrednjoj ekipi. Danas kao sastavni dio CS:GO supertima NiKo i dalje blista.

CS:GO je igra tempa i mehanike, a svega nekolicina igrača može potpuno vladati tim vrijednostima. Međutim, ni jedan kao NiKo. Nezavisno od pozicije u timu, gdje se trenutno nalazi na mapi ili s kojim oružjem barata, NiKo ima mogućnost okrenuti svaku situaciju u svoju korist i dati vjetar u leđa svom timu. Sve na temelju nevjerovatnog osjećaja za igru i jednoj od najboljih mehanika koje je esport ikada vidio.

U karijeri je samo od osvojenih turnira zaradio 400 hiljada dolara, a tu treba dodati sve sponzorske ugovore, plate i bonuse. Međutim, NiKo ni u jednom trenutku nije usporio. Sa 20 godina je već drugi najbolji igrač svijeta, a ujedno i jedna od najsvjetlijih tačaka za budućnost CS:GO-a. Nemojte da vas zavara to što je drugi. Ispred njega je samo Brazilac Marcelo "coldzera" David, zvijer, mašina i bog igre.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije