Programi

Dostupna nova verzija Androida, ali ne za sve smartfone

Dostupna nova verzija Androida, ali ne za sve smartfone
Foto: Youtube/Screenshot | Dostupna nova verzija Androida, ali ne za sve smartfone

Google je objavio beta verziju Androida P za čak 11 uređaja, uključujući Pixele, Essential Phone, Sony Xperiju XZ2, Mi Mix 2S i predstojeći OnePlus 6. Naravno, kao kod svih beta verzija, moraćete da obratite pažnju na bagove.

Nova verzija Googleovog operativnog sistema donosi dah vještačke inteligencije u menadžment baterije, gaseći neaktivne aplikacije i paleći ekran kada vam treba malo svjetlija slika.

"P" takođe uvodi kategoriju 'predvidljivih aplikacija', koja u okviru podsjetnika sada dodaje aplikacije, pokušavajući da predvidi šta biste mogli sljedeće da pokrenete. Primjera radi, ponudiće vam aplikaciju za poruku koju biste poslali prijatelju zato što pretpostavlja da biste to mogli da uradite sljedeće.

Dvije nove zanimljive funkcije u novom Androidu su posebni dodaci za pretragu i kontekstualni meniji koji se aktiviraju u okviru operativnog sistema, bez nužnog pokretanja ili prebacivanja među aplikacijama.

Prisustvo beta verzije Androida P na nekoliko uređaja koji nisu iz Googlea ukazuje na to da Googleovo nastojanje da ubrza nadogradnju Androida ima opipljivo dejstvo. Drugim riječima, više vam nije potreban zvanični uređaj da dobijete sva važna softverska ažuriranja, piše Tportal.

Apsolutno najvažnija potvrda za to stići će kada finalna verzija Androida P krajem 2018. postane dostupna svima.

(tportal.hr)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije