Programi

Džon Romero i Adrian Karmak najavili novi FPS - Blackroom (video)

Džon Romero i Adrian Karmak najavili novi FPS - Blackroom (video)
Džon Romero i Adrian Karmak najavili novi FPS - Blackroom (video)

Developer Night Work Games USA objavio je da radi na novoj FPS igri nazvanoj Blackroom, a sam developer tim vode čuveni Džon Romero i Adrijan Karmak: u pitanju su dva imena koja su svakako u tijesnoj vezi sa ovim žanrom prethodnih godina.

U ovom trenutku se od gejming zajednica traže sredstva za igru preko Kickstarter kampanje, a napredak je već napravljen tako što je sakupljeno 50.000 dolara, a 32 dana je ostalo da se dostigne cilj koji iznosi 700.000 dolara.

Blackroom je u centru koncepta holografske simulacije, a gejmeri će morati da se umiješaju kada sistem ne bude funkcionisao, pa će neko morati da se kreće kroz opasne lokacije kako bi pronašao kvar i pozabavio se sa njim.

Karmak i Romero kažu da pokušavaju da kreiraju FPS koji se vraća korjenima žanra, sa fokusom na brzu kretnju i nasilnu akciju. Prema timu, plan je da se ponudi kampanja za jednog igrača od deset sati ili duža, a biće i multiplejer modovi kao što su co-op, 1-on-1 deathmatch i free-for-all arena. Međutim, Romero i Karmak poručuju da će objaviti Blackroom tek negdje u zimu 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije