Programi

Facebook kupio firmu koja pravi virtuelnu realnost

Facebook kupio firmu koja pravi virtuelnu realnost
Facebook kupio firmu koja pravi virtuelnu realnost

LONDON - Mark Cukerberg objavio da je kompanija Oculus VR, koja se bavi razvojem virtuelne realnosti postala Facebookova, i to za dvije milijarde dolara.

Iako je u Barseloni na MWC 2014 kongresu rekao da je Facebook završio s kupovinom na neko vrijeme, što je bilo prije manje od mJesec dana, Mark Cukerberg je objavio da je kupljena nova firma - Oculus VR, prenosi Dnevno.rs.

"Do prije nekoliko godina uglavnom smo radili na razvoju mobilnih aplikacija koje vam pomažu da podelite sadržaje sa ljudima koje volite. Imamo još mnogo toga što želimo da vam predstavimo i uradimo na tržištu mobilnih uređaja, ali u ovom trenutku mislimo da smo u dobroj poziciji s koje ćemo se skoncetrisati i na platforme koje će doći kasnije, a koje će nam omogućiti korisnije, zabavnije i ličnije iskustvo", napisao je Cukerberg na svom Facebook profilu, preko kojeg je i objavljena vest da je Oculus VR firma kupljena za dvije milijarde dolara. Prije ove najave nije bilo "šuškanja" o prodaji Oculusa.

Mark je naveo da je izuzetno uzbuđen zbog ove kupovine i da će kompaniji Oculus VR na sve načine pomoći da se "ubaci" u što više igara, kako bi igrači mogli da učestvuju u vrhunskom 3D okruženju za sva čula. Pretpostavljamo da će neke od budućih igara moći na Fejsu da se igraju upravo uz Oculus VR virtuelno okruženje, koje korisnika putem posebne opreme prebacuje u potpuni virtuelni svijet.

Facebook je u saopštenju naveo da će Oculus VR ostati samostalna kompanija, kao što je to slučaj i nakon kupovine WhatsApp i Instagram od strane te društvene mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije